Het onderhoud van rubber

Verleng de levensduur van uw afdichting- en deurrubbers

Na het aanschaffen van bijvoorbeeld een hoogwaardig kwaliteit koel- of vrieskast, dient u de afdichting- of deurrubbers aan de binnenzijde regelmatig te controleren. Vooral bij intensief gebruik zullen deze rubbers namelijk snel slijten. Versleten afdichting- of deurrubbers hebben een negatieve werking op de hygiëne en kwaliteit van uw producten. Daarnaast zorgt versleten rubber voor meer elektriciteitsverbruik (2 tot 5%). Graag stellen wij, net als u, de slijtage van de rubbers zo lang mogelijk uit.  

Daarom vindt u hieronder enkele tips om een optimale levensduur van rubber te realiseren.

Schoonmaaktips:
1.    Verwijder allereerst alle grove delen vuil uit het rubber
2.    Reinig vervolgens het rubber met lauw water en detergent.
3.    Wrijf als laatst het rubber droog met een droge doek

Overige tips:
1.    Controleer periodiek of medewerkers de deuren van koel- of vriescellen goed sluiten.
2.    Gebruik een deurdranger. Een deurdranger is een mechaniek dat aan de bovenkant van de deur wordt gemonteerd en ervoor zorgt dat de deur automatisch sluit. Als de deur wordt geopend zal de veer binnen de deurdranger zich aanspannen. Zodra de deur wordt losgelaten zal de deur zich sluiten door de kracht van de gespannen veer.
3.    Test periodiek de sluiting van de koel- of vrieskast. Stop een vel papier tussen de deur- en de deurpost. Sluit vervolgens de deur. Wanneer het vel papier niet blijft zitten vervang dan, afhankelijk van de situatie, uw deur rubbers of deur.

Al onze afdichting- of deurrubbers worden speciaal op maat gemaakt. Stuur ons daarom een mail met uw contact- en apparaat gegevens. Vervolgens zal één van onze medewerkers direct aan de slag gaan om het door u gewenste product te realiseren.